BUDAFOK – TÉTÉNY / KÖZÖSSÉGRE KAPCSOLVA

Közösségünket az is erősíti, hogy a fontos döntésekben mindenki részt vehet. Ez az, amitől mindenki igazi budafok-tétényinek érezheti magát.

A tavalyi évben első alkalommal elindított részvételi költségvetés során jelentős eredményeket ért el önkormányzatunk: honlapunkra 2500-an regisztráltak és összesen 360 projektjavaslat érkezett be. A szavazás során összesen 10 400 szavazatot adtak le a kerületiek azokra az ötletekre, amelyeket a legkiemelkedőbbnek tartottak. Ezek a számok azt mutatják, hogy a budafok-tétényiek aktívan és tudatosan szeretnék formálni saját és közösségük életét. 

A 2020-as év tapasztalatai és sikerei révén a részvételi költségvetés alkalmával most ismét közösen dönthetünk arról, hogy miként használjuk fel a kerület erőforrásainak jelentős részét. Önkormányzatunk mindhárom kerületrész lakói számára 100-100-100 millió forintot biztosít az itt élők terveinek megvalósítására, környezetünk komfortosabbá tételére. 

 A 2021-es részvételi költségvetés január 4-én veszi kezdetét. Gondolkodjunk megint együtt, mivel tehetnénk jobbá, élhetőbbé, szebbé Budafok-Tétényt, amely számunkra nem csupán egy kerület, hanem az otthonunk!

Karsay Ferenc 
Budafok-Tétény polgármestere

 

 

Budafok Budatétény Nagytétény - Baross Gábor telep