Közlekedés és biztonság

közlekedés szervezési kérdés

Táró u Budatétény
default image

A budatétényi Táró utca Művelődés és Kistétény utca közötti szakaszán egy mély, nyitott esővízelvezető csatorna húzódik. Télen, havas időben ez nem is látszik, aki nem ismerős erre, könnyen bele is csúszhat.
A Táró utca ezen szakaszán az úttest a csatorna mellett olyan keskeny, hogy csak egy autó fér el rajta, ez sokszor okoz problémát az itt lakóknak a kertből való autós kihajtásra. Sajnos egyre gyakrabban tapasztaljuk, hogy ezt az igen szűk utca szakaszt átmenő forgalomnak használják egyre többen és igen nagy sebességgel mennek végig rajta. Az itt lakóknak a parkolása is nehézkes, mivel csak a kapubejáróknál van lefedve a csatorna, ahol egy gépjármű tud csak megállni.
Javasoljuk, hogy vizsgálják meg, lehetséges-e, hogy ennek az utca szakasznak a két végére egy-egy behajtani tilos tábla, kivéve célforgalom kerüljön kihelyezésre. Így az itt élőknek megkönnyítenék a kertből való kihajtást és megszűnne az átmenő forgalom is.
Javasoljuk annak a megvizsgálását is, hogy lehetséges-e a csatorna végleges lefedése. Ennek költsége nyilván magasabb, ezért elsősorban a táblák kihelyezését kérjük megvalósítani.