Környezet

Dunamenti partszakasz rekreációs célú rendezése

Dunamenti partszakaszok Budafok
default image

Úgy gondolom, hogy a kerület lakosainak a legtöbbet az adná, ha a dunaparti területek lennének esztétikusan, sportolásra, pihenésre, rekreációra alkalmas módon átalakítva.

Fantasztikus adottsága a kerületnek a dunaparti elhelyezkedés. Azonban ennek kihasználtsága nálunk minimális. Ez különösen szembetűnő a XI. kerület Kopaszi gát projektjével és az óbudai Római parttal való összehasonlításban.

A Kis-Duna partszakasza elszomorító állapotban van annak ellenére, hogy nyilvánvaló, hogy sokak igénye még így is, hogy ott sétáljanak, biciklizzenek, kocogjanak, netán evezzenek, télen korcsolyázzanak.

A jacht kikötő és töltő állomás létesítésekor sokan abban reménykedtek, hogy a környezetet terhelő beruházás legalább a régió rendezését vonja maga után.

Látva, hogy a folyamatosan épülő új társasházi lakásokba mennyi új család költözik kisebb, nagyobb gyerekekkel én úgy gondolom a fiatalodó kerületünk számára ugyanolyan “zarándokhellyé” válhatna a rendezett Dunapart, mint a zsúfolásig telt Kopaszi gát a szerencsés szomszédaink számára. Mivel nekünk nincs ilyenünk, ezért mi, XXII. kerületiek is kénytelenek vagyunk oda átjárni, ha kellemes, esztétikus és rendezett vízparti környezetre vágyunk.

Megépíthetnénk mi is a mi “Kopaszi gátunkat” (?)!