Közösségi pince - bortrezor - pálinkafőzde
Közösségi pince - bortrezor - pálinkafőzde


Leírás:
Szeretnénk létrehozni egy olyan közösségi helyet a kerületben, ahol bor- és gasztronómiai, kulturális és közösségi programokat szervezhetünk, de alkalmas tanfolyamok, vagy akár esküvők lebonyolítására.
Amennyiben a budafokiak ránk szavaznak, az elnyert támogatásból az alábbi szolgáltatásokat szeretnénk nyújtani a kerület lakóinak:
- Létrehozunk egy olyan közösségi teret, ahol rendszeresen tartunk borkóstolókat, borvacsorákat, illetve szakmai partnerek bevonásával bortanfolyamokat is tervezünk indítani.
- Kialakítunk egy bortrezort, ahol az jelentkezőknek lehetősége lesz biztonságban és megfelelő körülmények között tárolni a borait.
- Közösségi pálinkafőzőt nyitunk, ahol a törvényben előírt mennyiségig mindenkinek lehetőséget biztosítunk, hogy az otthon megtermelt gyümölcsökből pálinkát főzzön szakember segítségével.
- Szeretnénk még egy főzőtanfolyamok lebonyolításához alkalmas konyhát is kialakítani, ahol rendszeresen szervezünk gasztronómiai programokat.
- Szeretnénk a Borlovagrenddel közösen Szent Vincének a borászok védőszentjének szobrot állítani a pincében.
- Lehetőséget biztosítunk esküvők, családi rendezvények lebonyolítására is helyi borászok és éttermek bevonásával.
Ha elnyerjük a támogatást, aktív résztvevői leszünk a pincejáratnak, borfesztiválnak, de a kerületi rendezvények mellett is heti több nyilvános programot tervezünk szervezni.

  • Terület: Budafok
  • Javaslat: épülethasznosítás
  • Javaslat típus: újrahasznosítás
  • Pályázat várható költsége: 100 M Ft
  • Eddig kapott szavazatok száma:258

Vissza szavazáshoz