Regisztráció

Újra a kerületiek dönthetnek!

Budafok-Tétény önkormányzatának képviselő-testülete határozott a 2023. évi Részvételi Költségvetés elindításáról. 

A Részvételi Költségvetés sikerességét a már megvalósult és a folyamatban lévő projektek is évről évre igazolják. Ezt látva az önkormányzat az októberi testületi ülésen elfogadta a kezdeményezés újabb fordulójának elindításáról szóló javaslatot.

A kerület vezetősége immáron negyedjére  adja a döntés jogát a lakosság kezébe, így ismét olyan projektek valósulhatnak meg Budafok-Tétényben, amelyeket a közösség  javasol és szavaz meg.

A 2022. évi projekt zárásaként egy elégedettségi felmérés során mondhatta el bárki a véleményét a Részvételi Költségvetés szabályaival, folyamataival kapcsolatban. Ezen eredmények alapján, az előző évekhez képest több változás is várható.

Az eddigi kerületrészenkénti felosztás helyett, az Önök javaslatai alapján újabb, tematikus kategóriákban tehetjük majd meg javaslatainkat, melyek a következők:

  • „Fenntartható Budafok-Tétény”
  • „Élhető Budafok-Tétény”
  • „Otthonunk Budafok-Tétény”

Emellett több idő lesz az ötletek benyújtására.

A negyedik forduló a tervek szerint 2023. januárban indul, ettől az időponttól kezdve lehet regisztrálni és beadni a javaslatokat.

További információk hamarosan a Részvételi költségvetés honlapján és Facebook oldalán!

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Oklevél a projektgazdáknak

Újabb ötletek készültek el a Részvételi Költségvetés finanszírozásában, mely alkalmából a Nagytétényi Piactér és a Tétény-Rét Családi Park ötletgazdái vettek át oklevelet a projekt lezárásaként. Az emléklapokat Szepesfalvy Anna alpolgármester adta át.

Újabb zebrát adtunk át a Részvételi Költségvetésből

Megvalósult a DunaFok Szabadidőpark és a Hajó utca közötti zebra ötlete. Ezzel együtt eddig 21 lakossági javaslatot váltott valóra az önkormányzat, a Részvételi Költségvetés győztes projektjei közül.