Regisztráció

Rózsakerti Sportcentrum befejezése

A két évvel ezelőtti Közösségi költségvetésnek köszönhetően elkezdődhetett egy Sportcentrum létrehozása a Rózsakertben.

Ennek keretében került kialakításra a Rózsakerti Futókör, amelynek nagy része rekortán borítást kapott. A futókör azóta nagy népszerűségre tett szert a kerületi lakosok körében. A Sportcentrum továbbfejlesztésének, befejezésének lehetne következő eleme a futókör további részeinek rekortánnal való burkolása. A vegyes forgalmú útszakaszokon és a parkolókból áthaladó autók nem teszik lehetővé a megszakítás nélküli rekortánburkolást; ezért forgalomtechnikai és műszaki okokból a Futókört teljes hosszát nem lehetséges rekortánnal burkolni, de az ezenkívüli részek burkolhatóak lennének. A Rózsakert utcai szakaszokon hengerelt aszfaltos javítás is szükséges, azért, hogy a rossz állapotú környezet hozzáigazításra kerüljön a síkban kiépítendő rekortán burkolatokhoz. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.