Regisztráció

Chipet csapat – működési támogatás

CHIPet Csapat Kutyamentő Egyesület– segíts, hogy tovább működhessünk  Egyesületünk fő célja a kerületi kóbor kutyák hazajuttatása. Ebben a lakosság nélkülözhetetlen partnerünk, amit ezúton is hálásan köszönünk! 

Továbbra is számítunk a szavazatokra, hogy a jövőben is segíteni tudjunk a bajba jutott kutyáknak! Az utcán kóborló kutya önmagára és másokra nézve is veszélyforrás lehet. Közlekedési balesetet okozhat, más állatok testi épségét veszélyeztetheti, illetve sok ember számára félelmetes lehet egy akár barátságos kutya is. 

Munkánk során két égető problémával küzdünk: a chip nélkül talált kutyák elhelyezése, illetve a gondozásunkba kerültek költségeinek előteremtése. Sajnos kevés rendszeres támogatónk van, így most ezen a pályázaton szeretnénk megnyerni a működésünkhöz szükséges anyagi forrást. 

2021-ben 527 kutya fordult meg nálunk, ebből 74 chip és azonosító nélküli, akiket gondozásunkba kellett vennünk. 23 kutyát helyhiány miatt át kellett adnunk más szervezeteknek, 51 költségeit mi finanszíroztuk, és ebből a mai napig 12 várja nálunk végleges gazdiját. 

Az alábbi alapköltségekkel kell számolnunk minden egyes kutyánál: 

– parazitamentesítés, élősködők elleni védekezés 

– teszt a fertőző betegségekre 

– szívféreg szűrés, aminek pozitív eredménye további tetemes költségekkel jár (6 kutyánk áll kezelés alatt jelenleg, 300-400.000 Ft a teljes kúra) 

– chip és oltási program pótlása 

– ivartalanítás 

– minőségi tápok az élelmezésükhöz 

Ezek a költségek hatványozódnak, amikor a kutyát: 

– már betegen találtuk 

– balesetet szenvedett 

– rossz tartási körülmények közül mentettük 

2021-ben az előző év költségeit alapul véve a megnyert pályázatban 1.680.000 forintot jelöltünk meg állatorvosi költségekre 2022 évre. Azonban november óta 1.910.820 Forintot fizettünk ki csak állatorvosi költségekre, nem számoltunk ennyi beteg, sérült kutyával. 

Működési támogatásra szeretnénk tehát pályázni, melyet állatorvosi költségekre és az állatok ellátásának fedezetére használnánk.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.