Regisztráció

A Jókai utca / Nagytétényi út északnyugati sarok rendezése

Kerületünk egyik legforgalmasabb pontja siralmas állapotban van. Néhányszáz négyzetméteren mintegy nyolc üzlet helyezkedik el. Közöttük parkolóhelyek, járdák, egy kopott telefonfülke (!) és egy igénytelen buszmegálló. A környezet állapota vonzza a szemetet, a gondatlanságot.

Javasoljuk a környék újra rendezését: a parkolás szabályozását, a járó felületek burkolását, ugyanakkor növények ültetését, padok elhelyezését, az üzletek portáljainak egységesítését, a telefonfülke lebontását, a buszmegálló járólappal burkolását, növényesítését, a telefonfülke mögött lévő sajátságos betonemelvény elbontását.

A kerület sok-sok pontján látjuk minőségi terek kialakítását (pl. Városház tér kifelé menő buszmegálló, Háros utca kifelé menő buszmegálló környéke), mely rendezések magukkal hozták ezeknek a tereknek igényesebb használatát is. Bízunk benne, hogy ennek a helyszínnek a rendezése hozzájárulhat Budatétény egyik középpontjának újjászületéséhez.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.