Regisztráció

Közösségi pince, bortrezor, pálinkafőzde

Az ötletgazda borászati, gasztronómiai, kulturális és közösségi programoknak otthont adó közösségi teret kívánt létrehozni a kerületben.

A javaslat olyan elemeket is tartalmazott, melyek a magas bekerülési költség, illetve az alacsony társadalmi hasznosság miatt – a benyújtóval való egyeztetés után – nem valósultak meg (például a pálinkafőzde); a projekt kivitelezése során a közösségfejlesztéshez, valamint a borászati hagyományaink ápolásához kapcsolódó tevékenységek megtartásához azonban ragaszkodtunk.  Az ötlet szakmai megvalósítására a Promontorium Borlovagrendet kértük fel, akik 2024-ig szervezik itt a kerületi lakosok számára többségében ingyenes ismeretterjesztő, közösségépítő programjaikat, ezzel is gazdagítva kerületünk zászlóshajóját, a Budapest Bornegyede projektet. 

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.