Regisztráció

Esővízgyűjtő edények biztosítása a lakosság részére

A részvételi költségvetés 2019-es indulása óta az egyik legnépszerűbb projekt keretében összessen 430 darab esővízgyűjtő edényt sikerült a lakosság rendelkezésére bocsátani.

A lehetőséggel számos kerületi lakos szeretett volna élni, így többszörös volt a túljelentkezés. Budafok-Tétény önkormányzata minden jelentkezőnek biztosítani kívánta a környezettudatos eszközt, ezért további 1 000 sikeresen regisztráló lakos kaphatott gyűjtőt a részvételi költségvetés által biztosított keretösszegen felül, de az önkormányzati finanszírozásnak köszönhetően továbbra is térítésmentesen. Azoknak, akik sikeresen regisztráltak, és sorszámot kaptak, de sem az első, sem pedig a második körben nem jutottak hozzá a vízgyűjtőhöz, 2022 márciusában vehetik át a tartályt.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.