Regisztráció

Tisztítsuk meg a kerületet! – A kamaraerdei türelmi zóna felszámolása

A kamaraerdei türelmi zóna régóta problémát jelent közbiztonsági és köztisztasági szempontból egyaránt.

A rendőrséggel folytatott egyeztetés során kiderült, hogy a probléma kezelésére a legjogszerűbb megoldás „Megállni tilos!” táblák kihelyezése, valamint kamerák telepítése az érintett területen. A rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet kiemelten kezeli majd a környéket, akciónapokkal és -hetekkel szigorítva az ellenőrzést.

Lakossági megkeresés is érkezett hozzánk, hogy a projektet kiegészítve önkéntes munkával szemétszedést is terveznek a területre, melynek szervezésében az Önkormányzat örömmel vállal segítő szerepet.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.