Regisztráció

Rózsakerti Sportcentrum

Az ötlet két javaslatban is megfogalmazódott, így - a kertmozihoz hasonlóan - ebben az esetben is egyeztettünk az ötletgazdákkal, majd összevontuk a javaslatokat.

A Rózsakerti Sportcentrum a nyertes ötlet szerint egy rekortán futópályával és egy kondiparkkal várta volna a mozogni vágyókat. Az ötletgazdákkal előzetesen egyeztetve, az elnyert összegből végül a futókör készült el, melynek rekortánnal borított szakasza jelenleg eléri az egy kilométeres hosszt. A futókör építése során a rekortán pályarészek mellett a járdaburkolatok is megújultak; felfestették a burkolati jeleket, illetve kihelyezték a forgalomtechnikai táblákat. A projekt keretösszege kimerült, így a futókör további részeinek rekortánburkolata a részvételi költségvetés következő évében ismételt ötletbenyújtás és kellő mennyiségű szavazat összegyűjtése esetén készülhet el.  Sikeres pályázat esetében a kör rekortánburkolatának teljes hossza 1,5 kilométer lesz, a magasságkülönbség pedig 19 méter. A kondipark eszközei külső forrásból épülnek meg a jövőben.

Ne maradjon le az újdonságokról! Iratkozzon fel hírlevelünkre!

További híreink:

Gyalogos átkelőhely a Dunafoki játszótérhez

A gyerekekkel nagyon sokat járunk a Dunafoki játszótérre, és annak környékére hol gyalog, hol biciklivel. Úgy látjuk, hogy a budafoki családok is nagyon szeretik. A Duna utca felől sajnos nincs zebra, ami átvisz a játszótérhez, és a járda sem akadálymentesített. Babakocsival és biciklivel is nehéz ott átmenni. Mióta felépült a jégsátor, még többen közlekednek arra, mennek át Budafok felől a Hajó utca másik oldalára. Az autóforgalom is nagy, az Ivanics autóház és az építkezések miatt még kamionok, teherautók is járnak arra. 

Kutyafuttató

A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő feletti területet kutyások használják. többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie.